Brian Bogers

Mijn naam is Brian Bogers, officieel MX racer bij GasGas.

Motorcross is ooit begonnen als een hobby. Op 5 jarige leeftijd heb ik de sport ontdekt en nu, 19 jaar later, cross ik op het hoogste niveau bij het officiële fabrieksteam van GasGas.

“Bogers maakte na een moeilijk MXGP-debuut bij HRC Honda een tussenstap naar Marchetti KTM. Bij dat team is hij dit jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in de kop van het veld. De laatste tien manches eindigde hij in de top-tien en in Lommel pakte hij zelfs een pole-position. In het wereldkampioenschap staat Bogers momenteel op de twaalfde plaats.

“Het voelt geweldig om in 2021 voor het Standing Construct GasGas-team te rijden”, zei Bogers. “Ik kijk erg uit naar volgend seizoen, ik weet dat dit een zeer professioneel team is en de motor is geweldig. Ze hebben de afgelopen jaren goede resultaten gescoord en dat geeft mij veel vertrouwen. Het is een geweldige kans. Ik heb dit jaar een sterk seizoen gehad en ben klaar voor een nieuwe stap.”

Volgens Tim Mathys, teammanager van GasGas, is Bogers dicht bij een doorbraak op het hoogste niveau: “Onze tweede rijder Brian Bogers is dit seizoen heel erg snel volwassen geworden”, sprak Mathys. “Hij heeft zich de laatste races bewezen met tien top-tien finishes op een rij, hij is klaar voor een doorbraak in de MXGP. Hij is fysiek en mentaal sterker geworden en klaar om het duel aan te gaan met de toprijders.”

Bij GasGas wordt Bogers vergezeld door voormalig MX2-wereldkampioen Pauls Jonass. Hij komt over van het Husqvarna-fabrieksteam. De 23-jarige coureur uit Letland moest een groot deel van dit seizoen missen vanwege een blessure die hij opliep tijdens een training. Na maanden van revalidatie is Jonass nu weer fit om te beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ik gebruik de volgende producten van Nutrition Kartel:

Voedingsschema op maat: Als topsporter moet ik altijd op mijn voeding letten. Nutrition Kartel heeft voor mij een voedingsschema op maat laten samenstellen door diëtist Rudiard Lodewijks. In het schema is rekening gehouden met mijn fanatieke sportschema.

Pro Energy: Tijdens lange trainingsdagen en wedstrijden merk ik dat de pro energy mij meer focus, concentratie en uithoudingsverhogen geeft. Hij drinkt lekker weg en groot voordeel is dat de pro energy ook gelijk voor een stukje herstel zorgt door de toevoegingen van vitamines en mineralen.

Pre Workout met caffeine: Tijdens korte trainingssessies gebruik ik deze pre workout voor een wat explosievere energie boost.

Vegan Protein: Vanilla is mijn favoriete smaak. Er zijn maar weinig vegan shakes die lekker te drinken zijn, maar die van Nutrition Kartel behoort toch wel bij de beste! Hij is lekker van smaak en doet wat hij moet doen.

Multivitamin: Ik denk dat ik niemand uit hoef te leggen hoe belangrijk vitamines zijn. Zeker als topsporter mag een multivitamine niet ontbreken in het lijstje.

Brian Bogers