Reinier de Ridder

Als kind heb ik altijd fanatiek aan judo gedaan. Toen ik in Breda kwam wonen voor mijn studie was ik op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. Ik had al eens wat over Braziliaans JiuJitsu gehoord en vond een sportschool waar dit werd beoefend. Als vrij grote sterke kerel met een vechtsport achtergrond was het een grote verrassing om het af te leggen tegen ventjes van 70 kilo en oude mannen van 50+. Vanaf dat moment was ik verliefd, 6 jaar later heb ik nooit meer dan een aantal trainingen achter elkaar gemist. Ik heb de wereld over gereisd om aan de grootste toernooien deel te nemen en te winnen bovendien. BJJ liep al snel over in MMA en inmiddels vecht ik voor ONE championship.

Vechtsport en in het bijzonder BJJ heeft mij onbeschrijfelijk veel gebracht. Niet alleen als sport, maar wellicht nog meer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Het heeft mij heel veel geleerd over discipline en het heeft ritme in mijn leven gebracht.

Alle geweldige positieve dingen die ik uit BJJ en MMA heb gehaald wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat ik samen met met mijn goede vriend en jarenlange trainingspartner Harun Özkan besloten heb om COMBAT BROTHERS te starten. Bij ons lopen die ventjes van 70 kilo en mannen van 50+ rond die ik eerder noemde. Maar ook de top van de Nederlandse vechtsport wereld.

De producten van Nutrition Kartel helpen mij om mijn lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen om optimaal te kunnen presteren. Zo gebruik ik de Vegan protein voor mijn spierherstel, Pro energy voor meer focus en concentratie op lange trainingsdagen, Pre workout tijdens normale trainingssessies en alle vitamines uit het assortiment omdat ik altijd het uiterste van mijn lichaam vraag.

Op 30 oktober 2020 ben ik in Singapore World champion middleweight geworden in Singapore door het uitschakelen van Aung La Nsang in de eerste ronde. Op 28 april 2021 vocht ik opnieuw tegen Aung La Nsang, voor de titel in een hogere gewichtklasse. Ook deze wedstrijd wist ik te winnen, waardoor ik nu dus twee ONE wereldtitels tegelijkertijd draag. Meer hierover lees je op deze pagina!

Reinier de Ridder